JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Studiebesök

Alla som är intresserade av att se hur en rättegång går till är välkomna till tingsrätten. En rättegång är som regel offentlig, men i vissa fall kan förhandlingen komma att hållas bakom stängda dörrar. Något som kan vara bra att tänka på när man väljer vilken rättegång man vill besöka.

Är ni en grupp som vill besöka tingsrätten, exempelvis en skolklass, vill vi gärna ha kontakt med er innan ert besök. Detta för att vi ska kunna anpassa vår planering så att ni får ut så mycket som möjligt av studiebesöket. För vidare upplysningar ring 016-403 03 80 eller till växeln 016-403 03 00. 

Tänk också på att det i vissa fall förekommer att rättegångar av olika anledningar ställs in med kort varsel eller t ex byte av sal på grund av behov av viss teknisk utrustning. Vi kan alltså inte ge några garantier för att allt kommer fungera som planerat även om ni bokat ert besök i god tid.

I den allmänna informationen under fliken Brott & straff ovan får du tips och påminnelser om vad du bör tänka på inför besöket. 
Senast ändrad: 2016-12-09