JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Friande dom för skjutningnen utanför McDonald’s den 17 maj

[2017-12-12] Eskilstuna tingsrätt

Den åtalade 34-åringen frikänns från åtalet för försök till mord. Tingsrätten finner det bevisat att den tilltalade befunnit sig på platsen vid skjutningen. Men det finns minst en alternativ gärningsman och det går inte att fastställa att det var den tilltalade som sköt.

Det finns övervakningsfilmer som visar att målsäganden och den tilltalade träffades flera gånger under kvällen. Målsäganden har berättat att den tilltalade försökte dra in honom i en bil som stod på parkeringen utanför McDonald’s. Målsäganden blev skjuten i ryggen när han försökte ta sig från platsen. Han överlevde men skadorna var till en början livshotande. Enligt målsäganden fanns dock ytterligare minst en person på platsen som kan ha skjutit. I avsaknad av annan bevisning anser tingsrätten att inte det inte är bevisat att det var den åtalade som var skytten.

34 åringen fälls dock för två fall av grov misshandel och ett fall av misshandel ombord på en Finlandsfärja 2014. För det döms han till fängelse 1 år och 9 månader. En av de misshandlade, en 21 årig man, fälls för misshandel av 34-åringen, för att ha startat bråket. En kamrat till 34-åringen frias från anklagelse för medhjälp till grov misshandel.

Senast ändrad: 2017-12-12

För mer information kontakta:

Hans ÖJemark
Rådman
016-4030300

Målnummer:

B 1803-17