JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

23-åring döms för skjutningen i Nyfors, Eskilstuna

[2018-01-24] Eskilstuna tingsrätt

Två maskerade män trängde in i en lägenhet. Där sköts en man med tre skott i benen. Innan skotten avlossades uttalades att mannen hade ”golat”. Tingsrätten anser det bevisat att den åtalade 23-årige mannen var skytten. Han döms till fyra och ett halvt år fängelse och ska betala skadestånd till offret.

På kvällen den 9 november 2017 trängde två maskerade män in i en lägenhet på Nyforsgatan i Eskilstuna. Den ene var beväpnad med pistol och den andre med kniv. De hotade de tre män som fanns i lägenheten och sköt en av dem i benen. En av männen försökte också knivhugga offret. Innan skotten föll uttalade 23-åringen att offret hade ”golat”, något som offret kopplar till en polisanmälan han gjort mot den åtalade 23-åringens bror. Skadorna var allvarliga men inte livshotande. Ett viktigt bevis var offrets iakttagelse av att skytten lyfte på maskeringen vid ett tillfälle och att han då kände igen 23-årigen, som han kände väl sedan tidigare. Den andre gärningsmannen är inte identifierad.

 

23-årigen döms för grov misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Han dömdes i höstas för en allvarlig misshandel av en väktare. Att han nu kort tid efter den domen på nytt har begått ett allvarligt våldsbrott har medfört ett strängare fängelsestraff.

 

Senast ändrad: 2018-01-23

För mer information kontakta:

Per Lennerbrant
Lagman
016-403 03 00
eskilstuna.tingsratt@dom.se

Målnummer:

B 3184-17